در کودکان، التهاب مفصل ناشی از سیستم ایمنی بیش از حد فعال است.
به گفته یکی از متخصصین، در حالی که آرتروز به طور معمول به عنوان یک بیماری برای افراد مسن تر شناخته می شود، اما بیش از ۳۰۰۰۰۰ کودک دچار آرتروز مفصلی مزمن (آرتریت ایدیوپاتیک (JIA) ) هستند.
آرتروز در کودکان
دکتر باربارا استروو، متخصص روماتولوژي اطفال و بزرگسالان در بخش بهداشت و درمان، گفت: بر خلاف آرتريت مرتبط با بالا رفتن سن که ناشي از فرسودگی استخوان و غضروف است، JIA بیشتر مربوط به التهاب مفصلي است، اما روشن نيست که چه عاملي باعث اين بيماري مي شود.
علائم JIA عبارتند از مفاصلی که به طور مداوم متورم، سفت و ملتهب هستند. در برخی موارد، این بیماری بر چشم ها نیز تاثیر می گذارد و اگر تشخیص داده نشود و سریعا درمان نشود، می تواند سلامت چشم را تهدید کند. تمام کودکان مبتلا به JIA باید توسط چشم پزشک تحت مراقبت قرار گیرند.
جوانترین کودکان مبتلا به JIA اغلب از دردشان شکایت نمی کنند. نشانه هایی که ممکن است در این کودکان دیده شود این است که به دلیل سفتی مفصل در صبح، یا تورم مداوم زانو و لنگ زدن، در ساعت اولیه صبح تمایل دارند شما آنها را حمل کنید.
استروو در نشست خبری دانشگاهی گفت: “در بسیاری از موارد، کودکان فقط در معرض مشکل قرار می گیرند و با تنظیم جزئی در نحوه استفاده از مفاصل آسیب دیده کار می کنند. اما بچه های بزرگتر تمایل دارند که آرتروز خود را متفاوت ببینند و ممکن است ناراحتی بیشتری داشته باشند.”
برای کودکان مبتلا به JIA که در یک یا دو مفصل التهاب دارند، تزریقات کورتیزون میتوانند تا دو سال درد را تسکین دهند. همچنین، دوزهای پایین متوتروکسات دارویی می تواند به کاهش علائم و التهاب در بسیاری از بیماران کمک کند.
اگر التهاب تداوم داشته باشد، پزشکان میتوانند داروهای بیولوژیکی را برای رفع پاسخ ایمنی بیش از حد تجویز کنند.
استروو گفت: “ما خوشبختانه داروهایی برای کنترل این التهاب داریم. کودکان با مصرف این داروها عوارض جانبی کمتری نسبت به بزرگسالان دارند.”
وی افزود: دیدگاه در مورد کودکان مبتلا به JIA اکنون بسیار بهتر از دهه های گذشته است.
استروو گفت: “در دهه های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ ما بچه هایی داشتیم که نیاز به جایگزین مفصل ران، زانو و سایر مفاصل با مفاصل جدید داشتند. اما در حال حاضر، در کودکان مبتلا به JIA بیشتر در مورد مصرف بی خطر دارو، نظارت بر علائم و زندگی خوب با آرتروز صحبت میشود.
منبع و ماخذ : rastineh.com