مژهها نیز مانند موی سر طی یک چرخه رشد میکنند بنابراین ریزش چند مژه نمیتواند نگران کننده باشد. با این حال بسیاری از آسیبها و بیماریها میتوانند باعث ریزش بیشتر مژهها شوند. بسیاری از خانمها هنگام مراجعه به مطبهای پوست و مو از ریزش مژهها و کم پشت شدن آنها شاکی هستند. فرم مژهها و میزان پرپشتی و طول آنها موضوعی است که بهطور ژنتیکی تعیین میشود، ولی اگر شما قبلا مژهای پرپشت یا بلند داشته اید و حالا دچار ریزش مژه شده اید، در این صورت علل متعددی میتواند عامل این موضوع باشد که به ترتیب اهمیت، توسط متخصص پوست باید بررسی و درمان شود. برای اینکه جلوی ریزش مژه خود را بگیرید اول از همه به دنبال علت آن باشید در اکثر موارد به دلیل تغذیه ناسالم و مصرف داروهای خاص این اتفاق می افتد.
در اینجا برخی از مهمترین دلایل ریزش مژه را بیان خواهیم نمود :
استفاده از ریمل مژه و ابرو: بسیاری از تحقیقات و مطالعات نشان داده اند که زنان زیادی به علت استفاده بیش از حد از ریمل مژه و ابرو و یا استفاده از لوازم آرایشی بی کیفیت، مژه های خود را از دست می دهند. ریمل های ضد آب یکی از اصلی ترین دلایل ریزش مژه میشود. در برخی موارد، بعضی از افراد واکنش های حساسیتی به این ماده را دارند که باعث ریزش مژه ها می شود. ریمل های مژه و ابرو با چند ماده شیمیایی ساخته شده اند، و حتی ممکن است واکنش های آلرژیک ایجاد کند و منجر به ریزش مژه شود.
اختلالات تغذیه ای و ریزش مژه : کمبود پروتئین ، کمبود بیوتین و کمبود آهن ازجمله اختلالات تغذیه ای هستند که موجب ریزش ابرو و مژه می شوند. برخی از دلایل ریزش مژه عفونت ها یی مانند سیفلیس، عفونت ویروسی مثل ویروس تب خال، جذام، عفونت های قارچ ی وعفونت های انگلی می باشند .تروما و ضربه های وارده نیز باعث ریزش مژه ها می شوند ازجمله این موارد کسانی هستندکه دچار تریکوتیلویانیا می باشند و به کندن مژه ها عادت دارند .
با آرايش مژهها میریزند؟ : آرایش مژهها توسط ریمل یا استفاده مکرر از مژههای مصنوعی یکی از علل ریزش مژه و کمپشتی آن هاست. البته در صورتی که از ریملهای واتر پروف استفاده میکنید و به سختی آن را پاک میکنید در پاسخ به ضربات و محکم پاک کردن مژهها ریزش رخ خواهد داد. از طرف دیگر ایجاد حساسیت و آلرژی نسبت به چسب یا مواد آرایشی و پاککنندهها میتواند با ایجاد اگزما و خارش منجر به ریزش مو و ریزش مژه شود.
اختلالات تیروئیدی : پر کاری و پرکاری غده تیروئید در بدن در کنار اختلا لات و مشکلات سلامت فراوانی که به دنبال دارد باعث ضعف و شکنندگی در موهای مژه می شود. از نتایج اختلا لات پر کاری تیروئیدی می توان به کم توانی عمومی , بی طاقتی در تحمل هوای گرم , مشکل قورت دادن مواد خوراکی , خواب نا آرام , کم کردن وزن, سر درد و ریزش مو اشاره کرد. با کم کاری تیروئید موهای ابرو ها و مژه ها به صورت نامنظم دچار ریزش شده و چهره بدی به خود می گیرد.
التهاب لبه پلک ها : در التهابهای لبه پلکها که بلفاریت نامیده میشود، به دلیل تورم و ادم حاصله از این حالت، مژهها راحتتر از معمول کنده شده و ریزش آنها تسریع میگردد. ولی باید توجه کنید که در این حالت ریزش کامل یک یا چند قسمت از مژهها ناشایع است و فقط به هنگام شستشو و یا مالش پلکها ممکن است تعدادی از مژهها به دست بیمار بیایند. التهاب لبه پلکها میتواند ناشی از عفونت، درماتیت سبوره، آلرژی و یا ضربه و دستکاری محل باشد. عفونتهای ناشی از استافیلوکوک در لبه پلک لازم است سریعا کنترل و درمان شود.
ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن : در برخی مواقع ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن شما میتواند باعث ریزش مژه و موهای سایر نقاط بدن شود. در طی این بیماری که ریزش مو نام دارد، سیستم ایمنی بدن به پیاز مو حمله کرده و منجر به ریزش آن میشود.در این حالت میتوانید به دکتر مراجعه کنید تا با تجویز آنتیبیوتیکها اقدام به درمان بیماری نماید و از ریزش مژه و موهای سایر نقاط بدن پیشگیری کند. همچنین میتوانید برای تقویت سیستم ایمنی بدن از میوههایی همچون آناناس، نارگیل، موز و سایر میوههای مناطق گرمسیری استفاده نمایید.
حساسیت های شیمیایی : همانطور که واقف هستید ریمل ها و لوازم آرایشی چشمی حاوی مقدار بالایی مواد شیمیایی هستند که اگر پوست و موهای پلک چشم به این مواد حساسیت نشان دهند ریزشی شدید حاصل می شود. همچنین عامل حساسیت زای دیگر هم چون گرد و غبار بی نقش در ریزش موهای مژه و ابرو نیستند.
منبع و ماخذ : nice-tn.com